ПРЕМИЈЕРА КОМЕДИЈЕ „РОДОЉУПЦИ“ У СНП-У

У Српском народном позоришту, у четвртак, 12. априла, биће изведена премијера комедије Јована Стерије Поповића Родољупци у режији Радоја Чупића.
За музичке аранжмане и корепетицију задужен је Милош Митић, аутор текста сонгова и драматуршке адаптације је Јелена Ћупић, сценограф је Жељко Пишкорић, костимограф Марина Сремац а кореограф Иста Степанов.
У представи играју: Милан Ковачевић (Жутилов), Александар Гајин (Шербулић), Марко Марковић (Гавриловић), Иван Ђурић (Лепршић), Милован Филиповић (Смрдић), Јована Балашевић (Зеленићка), Даница Грубачки (Милчика), Гордана Каменаровић (Нанчика) и Радоје Чупић (Нађ Пал).

Ово је друга режија Радоја Чупића у СНП-у, након представе Џандрљив муж, која је премијеру имала 2005. године.
Идеја редитеља је да представа има елементе оперете и музика ће бити извођена уживо.
Биће то седма поставка Стеријине комедије Родољупци на сцени СНП-а (1925, режија Д. Милутиновић; 1930, режија Б. Гавела; 1948, режија Р. Веснић, 1956, режија Ј. Коњовић; 1986, режија С. Унковски; 2011, режија С. Вукићевић).

Претпремијера ће бити одржана 10. априла у 19.30, на сцени „Пера Добриновић“ и моћи ће да се уђе само уз улазнице које ће се подизати на Билетарници СНП-а на дан претпремијере, у уторак, 10. априла, од 10 часова.