ПРИЈЕМ ДАРОВИТИХ СТУДЕНАТА ИЗ ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ АП ВОЈВОДИНА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић примио је данас студенте из установа високог образовања чији је оснивач Аутономна Покрајина Војводина, који су добили средства на конкурсу за даровите студенте за 2023. годину.

Средства у укупном износу од три милиона динара, која ће се исплаћивати у наредних десет месеци, добило је 13 студената са седам факултета Универзитета у Новом Саду. Циљ програма је креирање услова за повећање запослености даровитих студената и стварања изгледне перспективе за најобразованији део нашег друштва.

Секретар Милошевић је рекао да су скупови попут овог најлепша слика Србије, јер су млади људи будућност.

„Програмом развоја високог образовања и научноистраживачке делатности у АП Војводини зацртали смо да je поред доступности и дигитализације, научна изврсност једна од његових најважнијих детерминанти. Изданак те изврсности препознајемо још у току студирања и стога валоризујемо оне који остварују успех са високим просеком“, рекао је секретар Милошевић и додао да су награђени студенти показали врхунску одговорност што ресорни секретаријат препознаје.

„Настојимо да помогнемо младим људима, који исказују не само таленат, већ сад и видљиве резултате, да дођу до циља, а то је не само да заврше факултет, већ и да се запосле и да на конкретан начин допринесу побољшању свог личног стандарда и бољитку друштва у целини“, изјавио је секретар Милошевић.

Студенткиња са Технолошког факултета у Новом Саду, која се обратила у име награђених, захвалила је ресорном секретаријату на подршци и истакла да је ово одлична мотивација за њу и њене колеге у будућем раду.