PRIPREME POČELE – AMBICIJE ŠAMPIONSKE

Pećinački sremskoligaš Donji Srem 2015 započeo je 23. juna s pripremama pred novu sezonu. Pod nadzorom trenera Dragana Macure, na pomoćnom terenu Sportskog centra „Suvača“, odrađen je prvi trening. Uprava kluba je tokom pauze, prouzrokovane korona virusom bila aktivna, pa je igrački kadar poprilično osvežen.

„Doveli pet novih igrača“ – kaže Miloš Gmizić, predsednik kluba – „To su: Srđan Curaković i Boris Živanović (Jadran, Golubinci), Darko Krivokuća (Jedinstvo, Stara Pazova), Stefan Krunić (Ljukovo), a iz šimanovačkog Hajduka 1932 vratio se Branislav Čavić. Najverovatnije da smo angažovanjem ovih fudbalera „završili posao“. U drugim sredinama karijere će nastaviti: Nenad Mitrović, Zdravko Trivković, Nikola Ragastovac i Bogdan Lukač. U odnosu na prethodnu sezonu, ambicije su nepromenjene – šampionske.“

Do prvog jesenjeg kola je ostalo mesec i po dana, a po rečima trenera Macure, plan je jednostavan – rad, rad i samo rad.

„Moramo uskladiti ambicije kluba sa mogućnostima i obavezama igračkog kadra. Na dobrom smo putu da oformimo dobar tim. Okosnica tima je ostala, te nema potrebe za upoznavanjem. Neće biti problema oko uklapanja novih igrača, koje dobro poznajem. Iza nas je prvi trening, ali sledi period kada će biti manjih problema oko okupljanja igrača, koji rade po smenama. U svakom slučaju, pokušaćemo da uskladimo ritam treninga sa obavezama fudbalera na poslu. Mislimo da je najprihvatljivije: 3-4 treninga nedeljno i prijateljska utakmica, kojih bi trebalo da bude 5-6 do početka nove sezone“ – rekao je Macura.

Izvor: Opština Pećinci