PROJEKAT NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA NOVI SAD MEĐU PET NAJBOLJIH EVROPSKIH PROJEKATA OVE GODINE NA TAKMIČENJU INTERREG SLAM 2023. GODINE

Interreg Slam 2023 je takmičenje za najbolji evropski projekat programa Interreg sa ovogodišnjom temom “Veštine“ na kojem je Naučno-tehnološki park Novi Sad sa svojim projektom UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence ušao u finale i ujedno proglašen za jedan od pet najboljih projekata za 2023. godinu.

 

Lajkom na OVAJ link možete doprineti glasanju za bolje rangiranje projekta u finalu.

 

Projekat UPDATE, koji je finansiran u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska, bavi se podučavanjem mladih na temu korišćenja novih savremenih tehnologija i veština, a najznačajnija stvar koju je NTP NS u sklopu ovog projekta uspešno realizovao je otvaranje DEAL labaratorije u Parku, koja ima namenu da istraživači u pripremnoj fazi svog proizvoda, zahvaljujući virtuelnoj realnosti, isprobaju čitav proces proizvodnje i isprave potencijalnu grešku pre nego što se proizvod pusti u pogon i u realnu izradu – PROMO VIDEO.

 

Takođe, planiran je besplatni kurs zanimljivog predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Stvarnost iz drugog ugla – AR&VR tehnologije“, koji organizujemo sa ciljem da mladi, na vreme, saznaju više o naprednim tehnologijama – kako funkcionišu, kako se koriste i koje mogućnosti pružaju u različitim oblastima.

 

Stručni predavači će pružiti uvid u najnovije trendove, primere upotrebe, kao i potencijal ove tehnologije za promenu našeg svakodnevnog života i poslovanja.