ПРОЈЕКАТ ЗЕЛЕНА СРБИЈА ДОПРИНЕО ОБНАВЉАЊУ СИМБОЛА ИНЂИЈЕ

У парку Краљице Марије у Инђији засађене су саднице дивљег кестена а у центру Инђије стабла кугластог кестена у оквиру акције „Зелена Србија“ коју је организовао Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) у сарадњи са компанијом Color Media Communications, а уз подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

Садњом дивљег кестена обновљен је део дрвореда у парку међу којима су неки стари и 100 година, а који је и симбол општине Инђија.

Шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић рекао је да се тим садницама наставља пројекат озелењавања општине Инђија.

„Ми смо у овој години засадили близу 3.700 садница, укључујући и ове саднице багрема и дивљег кестена а план нам је да у наредних пет година засадимо још 15.000 садница“, навео је Милојевић.

Додао је да општина подиже квалитет живота у свим областима те да је и садња нових садница део пројекта „Инђија-место за породицу“.

Заменик директора СРБАТОМ-а Бранко Брајић истакао је да Директорат жели да активностима на повећању зеленила садњом и пошумљавањем локалних паркова и других јавних површина које грађани користе допринесе очувању животне средине и унапреди њен квалитет.

Циљ пројекта „Зелена Србија“ јесте заштита животне средине и подизање свести грађана, локалних самоуправа и компанија о томе колико је значајно озелењавање и пошумљавање наше земље.

У оквиру пројекта организује се садња дрвећа у 10 градова и општина Србије, а Инђија је десето место по реду које се одазвало акцији, чиме је тај пројекат успешно реализован у овој години.

Извор: Општина Инђија