ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ КУГЛА НА НЕБУ СНЕЖАНЕ ЛАЗИЋ

               У понедељак 30.12.2019. године у просторијама Архива Војводине одржана је промоција књиге Кугла на небу Снежане Лазић. Присутне је поздравио директор Архива др Небојша Кузмановић, а о књизи су говорили Снежана Јовић Влашкалић и Драгољуб Селаковић.

               По структури уметничког обликовања, ауторски првенац Снежане Лазић, Кугла на небу, најприближније би се могло сврстати у новеле. Радња прати доживљаје јунака, животиња, којима су дате људске особине, а суштина трагања за куглом на небу јесте потреба за сазнањем истине и смисла постојања.

               Рецензент књиге Перо Зубац, записао је: „ Од прве странице Снежана Лазић вешто плете причу о две сестре срне, Тари и Лани, и пратећи њихово одрастање у природи упознаје нас са мноштвом ликова из света фауне од којих се неки намећу као најзанимљивији и читаоцу најсимпатичнији, као паметни, вредни и племенити дабар Даба. Књига је писана у славу природе, тог нашег дома и јединог прибежишта у суровом свету који се са природом, понекад ненамерно а некад намерно, обрачунава. …. Лазићева има дивне, врло литерарно узбудљиве описе природе, и очито, добро познаје свет фауне.“

               Своје утиске о књизи изнели су књижевница Снежана Јовић Влашкалић и Драгољуб Селаковић.

               Промоцији у Архиву Војводине присуствовао је велики број Снежаниних пријатеља, познаника и поштовалаца писане речи, а атмосфера је била топла, присна и пуна љубави.

 

За Војвођанске, Ј. Иванишевић