ПРОМОВИСАНЕ „АЛМАШКЕ ИКОНЕ” И НОВЕ ПЕСМЕ ЂОРЂА ЧАВИЋА

Већ другу деценију имамо привилегију да слушамо радијску емисију „Песмо, срце ми огреј“ на таласима РТВ. Уторком, традиционално, и публика може да присуствује концерту у сали Студија „М”. Уредник и домаћин јавног снимања је Јован М. Јовановић, који је дванаестог марта 2019. угостио Ђорђа Чавића, певача, пијанисту, композитора нових и чувара старих мелодија – са преко 30 година у музици, победника Златне тамбурице, учесника многих фестивала и наступа широм Европе. Солисту великог сензибилитета, топлог и нежног гласа.

Уз Велики тамбурашки оркестар РТВ, Ђорђе је извео песме на три страна језика, мноштво балада и хитова, али и неколико премијерних песама: Од туге до среће, Лепа Новосађанка, Алмашке иконе (на предивне стихове Драгана Чолаковића) и шаљиви Бећарски понедељак.

Концерт су улепшали гости и успешни вокални солисти Хелга Поповић која је певала ромску песму, као и Ренато Хенц који је песму извео први пут у пратњи тамбураша. Правих. Новосадских.

Да поновим, привилегија је слушати и гледати овакве солисте, уз пратњу најбољих тамбураша и то у Студију „М”.

Следећег уторка. 19. марта 2019, можемо очекивати још један угођај уз Ансамбл „Велос”, Милана Прунића, тенора Сашу Петровића и Ивану Мулић.

 

Текст и фотографије: В. Раонић;