ПРВА ДЕЧИЈА “ПАРАДА БАЛОНА ОД САПУНИЦЕ” У ОПШТИНИ АЛИБУНАР

У време када мобилни уређаји постају “најбољи пријатељи” наше деце, а број пратилаца на друштвеним мрежама представља ирационални круг особа са којим се “дружимо”, у нашој општини је из основне школе “Први мај” проистекла дивна идеја од стране ученика и њихових наставника и учитеља.

Прва “Парада балона од сапунице” данас је продефиловала кроз сеоски парк у Владимировцу. Малишани, ученици млађих разреда основне школе “Први мај”, заједно су са својим учитељима старијима показали колико им је дружење и заједнички тренуци обојени смехом и дечијом игром битни током одрастања. Ово дружење је имало за циљ да пружи инспирацију и срећу, умножавајући радост међу децом и одраслима који су се ту нашли. Деца су понела своје ручно направљене звиждаљке, а сапуница, специјално припремљена за прављење балона, је унела додатну веселу ноту малишанима током овог дружења.

„Ово занимљиво дружење које смо иницирали, испунило је очекивања наше деце и нас, њихових учитеља. Више од сат времена у веселој, пријатној и опуштеној атмосфери деца су се максимално дружила, а то је оно што у данашње време недостаје сваком од њих, што ми као наставници одлично свакодневно уочавамо“, рекао је учитељ Иво Торбица, један од организатора овог дружења.

Судећи по осмесима и расположењу које је ово дружење донело, стичемо утисак да ће се претворити у нову традицију у општини Алибунар, а иницијатори идеје најављују да ће на следеће дружење позвати малишане и из осталих основних школа широм наше општине, али и шире, јер је једини за учешће услов добра звиждаљка, весело расположење и дечија радост.