PRVENSTVO VOJVODINE ZA STARIJE PIONIRE

U nedelju 13 juna u organizaciji Atletskog Saveza Vojvodine je u Sremskoj Mitrovici održano pojedinačno prvenstvo AP Vojvodine u atletici u kategoriji starijih pionira (U16).

Učestvovalo je više stotina atletičara iz klubova iz Vojvodine, prema propozicijama takmičenja SAS i posebnim merama zaštite koje je propisala vlada Srbije u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19.

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao je sa troje atletičara i ostvario veoma zapažen uspeh osvajanjem dve medalje.

Najmlađa učesnica finalne trke na 1500m Vanja Glavinić iako je mlađa pionirka uspela je da osvoji bronzanu medalju.Treba napomenuti da je ovo ujedno bila i prva prvenstvena trka na kojoj je učestvovala Vanja Glavinić.

U muškoj konkurenciji u trci na 2000m Srbislav Glavinić je sjajno taktički istrčao vrlo zahtevnu disciplinu i u velikoj borbi uspeo da osvoji treće mesto i bronzanu medalju.

Emilija Jelesijević je učestvovala u disciplini – bacanje diska, ali za nekoliko santimetara nije uspela da uđe u veliko finale.

Sledećeg vikenda atletičari AK Tamiš će učestvovati na državnom prvenstvu u atletici u kategoriji starijih pionira koje će se takođe održati u Sremskoj Mitrovici.