PRVI CELEVOČERNJI KONCERT GRADSKOG DEČJEG HORA KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

Celovečernjim koncertom u okviru “Nedelje kulture” Gradski dečiji hor Kulturmog centra Zrenjanina  predstavio se zrenjaninskoj publici u Atrijumu Narodnog muzeja u nedelju, 27. juna.

Hor je izveo širok umetnički repertoar, različite žanrove muzike, kontrastrirajući u stilovima, intrerpretacijama i emociji od nežnog i skrušenog molitvenog zvuka, preko umetničke, savremene muzike 20. veka do izvrsnih obrada i aranžmana naših starogradskih i narodnih pesama sa juga naše zemlje pa sve do Banata, džez standarda, filmske muzike i rock’n’ rolla, ali uz neprestanu energiju koja je plenila i oduševila sve prisutne.

“Dobar deo repertoara činio je opus nadasve pretalentovane kompozitorke Vere Milanković, za čiju je kompoziciju hor dobio priznanje i nagradu za umetničku kompoziciju na Fedeho festivalu ove godine. Zlatan Vauda, Dimitrije Golemović imena su kompozitora koji večeras izazvali posebne simpatije kod publike. Izuzetno nadahnuta i osobito emotivno  interpretirana obrada pesme “Eleno Kerko” u aranžmanu prof. Milana Milisavljevića nikog nije ostavila ravnodušno, pa suze kao potvrda čiste emocije mogle su se videti i u publici ali i na bini kod samih izbođača. Magistar umetnosti, flautistkinja Vesna Vučurević je celom koncertu utkala onu posebnu, zlatnu nit kojom je ovaj koncert digla do nebeskih visina, gde nema ni tuge,ali ni sreće, nego samo prave vrhunske umetnosti koja nam je svima više nego potrebna, kao  kap vode s kojom bi sprali svu nečistotu i banalnost ovog sveta.. Nestvarna, kosmička interpretacija profesorke Tine Nikolovski je više nego ikad koncert postavila na takvo mesto gde će se još dugo pričati o ovom događaju…” – nadahnuto nam je nakon koncerta rekla dirigentkinja hora Senka Milisavljević –

“Kao posebno iznenađenje na koncertu bilo je izvođenje dva songa kao najava za spektakularni mjuzikl “Trnova  Ružica”, ućiteljice Sonje Ljubotine. Ovacije i gromoglasni aplauz su pozdravili solistkinje – Princezu i Grdanu koje su svojom glumom i nastupom ostavile publiku u dugom stanju oduševljenja, dok je hor  sa tolikom snagom ali i lakoćom izveo ovo delo. Na bis smo izveli jedan od nasih velikih hitova “Svi bi hteli da su kao mi”,u obradi prof.  Dragane Damjan, kojim se po najviše dičimo.

Ponosni smo, srećni i zahvalni jer nam je ukazana ogromna čast da nastupamo na ovako prestižnom,  umetničkom i kulturnom događaju u našem gradu i time nam je pružena prilika da se predstavimo našim sugrađanima i vršnjacima u najboljem svetlu.” – zaključuje Senka Milisavljević –