ПРВИ ДАН СЛАВЕ ОБЕЛЕЖИЛИ КУВАРИ, ЛОВЦИ И ФУДБАЛЕРИ

Обележавање сеоске славе у Суботишту почело је у недељу са неколико манифестација, а наставља се у среду и четвртак, када ће од 21.00 час у Дому културе бити организоване журке за младе. На сам Ивандан, 7. јула, у 10.00 часова, представници Савета месне заједнице Суботиште и Општине Пећинци положиће венац на споменик палим борцима и жртвама фашизма у Другом светском рату.

Недељу су обележили кувари који су се такмичили у припремању пасуља у котлићу. Такмичење је окупило 14 екипа у великом парку у центру насеља, а најбољи пасуљ је скувала екипа пензионера у саставу: Мирко Степановић, Радомир Билић и Дејан Марковић.

„Имали смо одличан одзив екипа, а цело такмичење је протекло у врло веселој атмосфери, делом захваљујући и нашим комшијама из Брестача, који су дошли са две коњске запреге и хармоникашем, па је за многе посетиоце и такмичаре, посебно оне најмлађе, вожња коњском запрегом била посебна атракција“ – изјавио је члан Савета МЗ Суботиште Жељко Божић.

Ловачко друштво Суботиште организовало је шицару. На класичној шицари најуспешнији су били Ђорђе Драгишић из Пећинаца, Душан Дабић из Павловаца и Драган Кокар из Суботишта, док су у гађању глинених голубова најпрецизнији били Ненад Кнежевић из Пећинаца, Михајло Мунђа из Нових Карловаца и Бата Перић из Крчедина.

Одличан одзив је забележен и на турниру у малом фудбалу, где се за титулу најбољих борило 14 екипа, а прво место освојила је екипа Доњи Срем.

Извор: Општина Пећинци