PRVI GRADSKI KARATE SEMINAR – HUMANE DIMENZIJE KARATEA

Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu, u nedelju 15. decembra, u “Kristalnoj dvorani”, s početkom u 11.00 časova biće održan prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom – “Humane dimenzije karatea”.

 Biće to prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, prošli, sadašnji i budući šampioni, sudije i treneri, ali i vežbači i simpatizeri najmasovnijeg borilačkog sporta na svetu. Na čak deset tatamija u “Kristalnoj dvorani”, pod stručnim nadzorom iskusnih karate majstora i instruktora, biće prikazani svi aspekti karatea: rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana… 

Po prvi put, svi gradski karate klubovi su uključeni u realizaciju ove manifestacije i ovim putem pozivaju sve nekadašnje karatiste da se priključe ovom događaju koji će imati i humanitarni karakter, jer će svi učesnici moći da doniraju priloge za već poznatu gradsku humanitarnu akciju “Sportom za bolje sutra”. 

 Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin i Sportski savez grada Zrenjanina. Očekuje se preko 400 učesnika iz devet organizacija. Na čelu organizacionog odbora proslave jubileja je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Izvor: Grad Zrenjanin