„ПУБЛИКУМ“ – ФЕСТИВАЛ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ОД 17. НОВЕМБРА У КУЛИ

У Кули ће од 17. до 21. новембра бити одржан први Фестивал професионалних позоришта назван „Публикум“. Kоначну реч о победнику, односно најбољој представи на овом фестивалу даће публика. Наступиће пет професионалних позоришта из Сомбора, Кикинде, Суботице, Новог Сада и Београда. Фестивал организује Културни центар Кула уз покровитељство општине Кула, каже Каменко Бертић, директор Културног центра Кула.

-Културни центар Кула с поносом представља свој првенац – Фестивал професионалних позоришта, који смо желели да организујемо протекле године, али нисмо успели због епидемиолошке ситуације. Деценијама смо домаћини Фестивалу по коме је наш град познат. Када се завесе тог Фестивала спусте остаје мала празнина. Једна мисао Јована Стерије Поповића била је искра – „Публикум је први судија, а време путем апелације последњи суд произноси“. Родила се идеја да Кула може имати Фестивал професионалних позоришта, фестивал на коме ће публика одлучивати о најбољој представи. Кула то може, као и до сада уз несебичну подршку оснивача. Можда ће нас публика инспирисати да и ми покренемо професионалне пројекте у нашем Позоришту…време ће показати. Започињемо ову лепу позоришну причу представама из пријатељских и нама блиских позоришта из околине, рекао је Бертић.

Представе се играју на сцени Позоришта Културног центра Кула са почетком у 20 часова и уз поштовање епидемиолошких мера, што значи да је број места у сали ограничен, а посетиоци ће морати да носе маске. Публика ће на билетарници бесплатно добијати карте са којима ће на крају представе гласати.

Извор: Општина Кула