РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦЕ ЗА РОМЕ ИЗ НОВОГ НАСЕЉА БЛИЖЕ СЕ КРАЈУ

Пројекат “Да сваки Ром има дом” који се реализује на парцелама у пет насељених места општине Оџаци, Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу, Лалићу, Каравукову и Богојеву, тече према планираној динамици са малим одступањима због временских услова који отежавају радове на изградњи стамбених јединица.

Извођач радова је фирма “Домтера” из Ивањице.

Тренутно стање је такво да су скоро сви објекти покривени, осим објеката у Богојеву, чије покривање се очекује у наредних неколико дана. Паралелно са покривањем у току су инсталатерски и занатски радови унутар објеката.

По завршетку радова на самим објектима следи прикључење на инфраструктуру (струја, вода и приступни пут), па затим технички пријем, опремање објеката и на крају усељење корисника. У међувремену покренуте су иницијативе за образовање одраслих корисника и подршку запошљавању истих, наводи се у саопштењу.

Пројекат “Да сваки Ром има дом” финансира се средствима Европске уније, кофинансира средствима Владе Републике Србије и Општине Оџаци, а спроводи га Хаусинг Центар у партнерству са Општином Оџаци.

У оквиру пројекта чија је вредност 1.050.000 евра граде се 34 монтажне стамбене јединице за становнике неусловног Новог насеља у Богојеву које је предвиђено за расељавање.

Извор: Општина Оџаци