РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ПУНОМ ЈЕКУ

Доградња, адаптација и реконструкција фискултурне сале Средње техничке школе у Сомбору у пуном је јеку. Након што је у потпуности уклоњен део објекта који је био изграђен од азбестно – цементних плоча, у току је изградња фискултурне сале са свлачионицама, просторијом за наставника и просторија где ће се налазити санитарни чворови, а у плану је да се постојећи сутеренски део реконструише и адаптира тако да ће се овде налазити теретана и остава за школску опрему. Нови објекат фискултурне сале биће повезан ходником са централном школском зградом.

Радове на реконструкцији фискултурне сале обишао је данас градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заједно са стручним сарадницима и руководством школе. Градоначелник је истакао да ће захваљујући сарадњи града и Покрајине ускоро бити решен вишегодишњи проблем, те да ће ученици ове школе ускоро добити адекватне услове за часове физичке културе.

„Настављамо са инфраструктурним радовима и у 2023. години, што је свакако показатељ развоја једног града. Налазимо се у Средњој техничкој школи која ове године обележава и један велики јубилеј – 140 година постојања и морам да нагласим да ова школа образује профиле који су потребни нашем граду и један добар модел дуалног образовања је управо овде у Средњој техничкој школи. Радује ме што радови на изградњи нове сале напредују веома добро и што ће бити завршени у предвиђеном року. Проблем који је стар више година и сала која није била годинама коришћена у 2023. години добиће један леп и модеран изглед. Комплетну изградњу финансирали су Град Сомбор и Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине и вредност радова износи око 76 милиона динара. Ми настављамо даље са великим инфраструктурним пројектима у овој години, а све у циљу како би пре свега наша деца, наши млади имали адекватне услове у образовању и у бављењу спортом“ поручио је градоначелник Ратковић.

Извор: Град Сомбор