„РАВАНГРАД ВАЈН ФЕСТ“ – ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ

Под покровитељством града Сомбора a у организацији  Туристичке организације града Сомбора у суботу 7. децембра одржан је 11. по реду „Раванград вајн фест“.

Близу 100 излагача из Мађарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Србије, као и традиционални произвођачи из Војводине, представили су се посетиоцима – најразличитијим домаћим производима, а како је уз добро вино неопходна и добра храна, за посетиоце је на истом месту организован гастро-кутак са храном карактеристичном за ово поднебље, која најбоље иде уз вина. Пиротски сир и пеглана кобасица, лемешки кулен, традиционални сомборски сир, домаћи колачи и пецива, све се то могло видети на овогодишњем фестивалу хране и вина у Сомбору.

Током фестивала, који се и ове године одржао на две локације, у Соколском дому и Мађарској грађанској касини, посетиоци су могли да уживају и у пратећем програму,  а који је укључио културно уметнички – музички део, промоције и презентације реномираних винских кућа

Наступили су „Златни звуци”, „Романтик”, „Дуо кумови” и „Гитар атр плус”. У оквиру пратећег програма у 15 часова др Татјана Пивац (Природно-математички факултет Нови Сад) је одржала предавање под називом „Предности и изазови винског туризма – међународна перспектива”). Нешто касније заинтересовани посетиоци и произвођачи присуствовали су предавању сомелијера и енолога дипл.инг.воћарства и виноградарства Љубице Радан „Дегустација великих вина”.

  1. „Раванград вајн фест“ је посетила и градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, која је и овом приликом поновила да је фестивал вина и хране у Сомбору јединствена  манифестација на подручју Западно-бачког округа која из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца. Фестивал обогаћује туристичку понуду града и регије али и допринеси  ширењу винске културе, којој се последњих година посвећује све већа пажња.

Извор: Град Сомбор