РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА ВОЈВОДИНЕ ОБЕЗБЕДИЛА ВИШЕ ОД 1000 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Развојну агенцију Војводине и оценио да је она од оснивања, у протеклих годину и по дана, постигла значајне резултате, нарочито у делу конкретних подстицаја привреди, обезбедивши више од 1000 нових радних места на територији АП Војводине.

„Развојна агенција Војводине је ефикасна полуга економског развоја покрајине са конкретним резултатима које меримо бројем реализованих уговора и нових радних места“, изјавио је председник Мировић и додао да су значајни резултати остварени и у делу пружања подршке спровођењу политике руралног развоја.

Он је додао да је Покрајинска влада уложила више од 6 милиона евра за подстицаје Развојној агенцији Војводине, за нова радна места и набавку најсавременије технолошке опреме у 16 компанија.

„Задовољан сам резултатима и у следећој години пружићемо већи обим финансирања свих програма које реализује Развојна агенција Војводине, а за којима је све веће интересовање“, навео је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић присуствовао је потписивању Споразума о пословно-техничкој сарадњи између Развојне агенције Војводине и четири факултета Универзитета у Новом Саду, Пољопривредног, Економског, Технолошког и Факултета техничких наука, којим су дефинисанe заједничке активности на реализацији развојних пројеката и повезивању привредног и научног сектора.

„Циљ споразума је да се оснажи стратегијско планирање и истраживање ресурса које АП Војводина има, а који нису довољно имплементирани у укупан економски развој покрајине“, рекао је председник Мировић.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ изјавио је да је та агенција остварила значајне резултате отварањем нових радних места, повезивањем великих компанија са малим привредницима, као и представљањем привредних потенцијала покрајине на међународним сајмовима у Европи.

„Основали смо и секторе за промоцију и фондове за подршку домаћој привреди, те очекујемо да у наредном периоду остваримо још запаженије резултате који ће допринети економском развоју Војводине“, изјавио је Жежељ.