РЕКОНСТРУИСАНА АТАРСКА ЋУПРИЈА У БРЕСТАЧУ

Данас су завршени радови на реконструкцији атарске ћуприје у Брестачу, на крају Јагодине улице, која се недавно делимично урушила и постала небезбедна за коришћење.

Поред тога што је брестачким пољопривредницима онемогућавало безбедан приступ једном делу атара, урушавање је довело и до зачепљења ћуприје, па су се приликом обилнијих падавина око ћуприје стварале водолежине.

Председник Савета месне заједнице Брестач Бранислав Ковачевић захвалио се на брзој реакцији Општини Пећинци и Водопривредном предузећу „Галовица“ који су суфинансирали радове.

„Због пољских радова који су већ у току било нам је веома важно да се ћуприја поправи у што краћем року и да се пољопривредницима који имају њиве у овом делу атара обезбеди сигуран приступ парцелама. Морам да истакнем да су и локална самоуправа и „Галовица“ реаговале брзо, постигле договор да заједнички финансирају радове, и за само десетак дана проблем је отклоњен“ – изјавио је Ковачевић и додао да брестачки ратари могу безбедно да наставе са сезонским радовима, као и да ће се атмосферске падавине сада неометано одливати у канал.

Извор: Општина Пећинци