РУМА У СРЕДИШТУ БИТНИХ АУТО-ПУТЕВА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастурктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на изградњи ауто-пута Рума – Шабац. Министар Момировић је заједно са директором Коридора Србије Александром Антићем, председником Општине Рума Слађаном Манчићем и градоначелником Шапца Александром Пајићем обишао прво пункт на траси ауто-пута код Хртковаца, где је планирана изградња петље за укључење и искључење, а затим и радове на мосту преко реке Саве у Шапцу.
Министар Момировић је поручио да је изградња ауто-пута од Руме до Шапца, а затим и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице, од велике важности за Србију, за привреду овог краја, за заустављање одлива становништва из овог краја.
„Желео бих да се захвалим свима, Коридорима Србије, подизвођачима радова, извођачу – компанији „Азвирт“ и да их замолим да максимално убрзају радове, јер је овај пројекат веома значајан за нашу земљу“, поручио је Момировић.
Изградњом новог ауто-пута Рума ће добити додатни ветар у леђа што се тиче путне инфраструктуре, биће у средишту битних ауто-путева који се укрштају на територији наше општине, а ова инвестиција ће донети и још бољи привредни раст, оценио је председник Општине Рума Слађан Манчић.
„Држава жели да се овај пројекат реализује што енергичније, да се рокови испоштују и то је нешто што је много добра ствар за све нас. Централна петља ће бити изграђена на укрштању са постојећим ауто-путем Београд – Шид, код наплатне рампе Рума. На излазу из Хртковаца према Платичеву, на месту где ће се нови ауто-пут Рума-Шабац пресећи са постојећим државним путем првог б реда м21, биће изграђена још једна петља за укључење и искључење, а затим и на мосту са шабачке стране. Нови пут ће у великој мери растеретити већ постојећи и обезбедити много безбеднији саобраћај пре свега, бржи и ефикаснији проток и људства и робе. Оно што радује је да експропријација која се ради за првих 5,6 километара готово завршена, тако да ће несметано моћи да се уђе у све те радове. Све остало иде по динамици и надамо се да ће радови на изградњи овог пута бити завршени у року“, рекао је председник Манчић.
Нови пут спојиће Сремски и Мачвански округ, решити вишегодишње проблеме становништва и захтеве привреде тог краја. Посао изградње је поверен азербејџанској компанији „Азвирт“, која очекује да нови ауто-пут буде „артерија регионалне економије“ која ће побољшати регионалну интеграцију, осигурати бољи стандард становника и подстаћи развој приватног сектора.
Извор: Општина Рума