ŠIMANOVČANI U ZAVRŠNICI

Završen je prvi deo sezone za 13 klubova Druge regionalne lige Sever – Jug: grupa A (južni deo Banata) i grupa B (Srem). Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje u okviru plej-ofa, gde prenose osvojene bodove iz svojih grupa.

Tabela u zajedničkoj grupi, pre prvog kola plej-ofa, ima sledeći izgled: 1. Podrinje, Mačvanska Mitrovica (536:481) 11, 2. Dinamo, Pančevo (467:450) 11, 3. Šimanovci (519:481) 19, 4. Radnički, Kovin (492:476) 10, 5. Vitus Basket (464:481) 8, 6. Jadran, Golubinci (444:476) 8, 7. Jedinstvo, Kačarevo (501:517) 7 i 8. Sloven, Ruma (450:511) 7 bodova.

Parovi prvog kola plej-ofa: subota, 22, februar: Jedinstvo – Podrinje, Radnički – Jadran i Virtus Basket – Šimanovci: nedelja, 23. februar, Dinamo – Sloven.

Utiske o dosadašnjem delu sezone izneo je Miloš Milivojević, igrač i predsednik KK “Šimanovci”.

“Kao što smo najavljivali prilikom osnivanja kluba, svaka nova sezona nam je uspešnija od prethodne. Dobrom i kvalitetnom igrom plasirali smo se u završnicu takmičenja za plasman u viši rang. Naša ekipa je selektirana sa 5-6 igrača iz naše opštine i ostalim momcima iz Beograda, koji su najpre naši prijatelji, pa tek onda saigrači. U prvom delu sezone imali smo najdominantnijeg igrača lige, centra Suzića, kome su dobre igre u našem klubu stvorile mogućnost da karijeru nastavi u Nemačkoj. Nažalost, lišeni smo njegovih usluga, ali mu, svakako, želimo svako dobro. U daljem takmičenju mnogo očekujemo od našeg pleja Avdalovića, internacionalca, koji je igrao u Estoniji. Naravno, računamo dosta i od Duvnjaka, Aleksića, Moravca, Ilića, Bogdanovića, Gajice i ostalih. Od novih ekipa, najveća nepoznanica nam je Virtus Basket. Sa ostalim ekipama igramo dugi niz godina i sličnog smo kvaliteta. Ovo je svakako najuspešnija sezona u istoriji košarke u Šimanovcima. Pozivamo ljubitelje ovog sporta da nas podrže i u drugom kolu 29. februara, kada kao domaćini igramo u Vojki. Ovom prilikom želim da se zahvalim Sportskom savezu “Razvoj sporta” opštine Pećinci, na čelu sa Sinišom Đokićem, jer bez njih ova „zdrava priča“ ne bi opstala” – rekao je Milivojević.

Izvor: Opština Pećinci