СЈАЈAН УСПЕХ НАЈМЛАЂИХ ГЛУМАЦА ИЗ КУЛСКЕ ОШТИНЕ НА 65. СМОТРИ СЦЕНСКОГ СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ “МАЈКСИ СУСРЕТИ“

Успешно је завршена 65. Смотра сценског стваралаштва деце Војводине “Мајкси сусрети“ на којој су се деца из општине Кула посебно истакла. Драмска секција ОШ “Вељко Влаховић“ и “Луча“ КУД Крушчић освојили су треће место за одиграну представу “Ружно паче“, а уједно и награду за најбољу сценографију. Награду за најбоље глумачко остварење добио Никола Лојпур, а похвале  за глумачка остварења Милак Јанковић и Викторија Венгрин- глумци у овој представи.

Такође, дечија представа “Снови у љуљашци“ коју су извели глумци позоришта “Стеван Сремац“ по одлуци стручног жирија у Црвенку и овог пута поред освојеног трећег места, доноси импозантан број награда: награда за најбољу колективну игру ансамбла, награда за најбољи сценски говор, награда за најбољу ауторску музику припала је Драгану Јовановићу-Јоду. Нађа Јовичић, Нина Томић, Данило Јовановићу и  Новак Лазић освојили су глумачке награде за остварене улоге у овом феноменалном комаду.

Глумци Дома културе Сивац, драмске секције “Велимир Сандић Вељко“ добили су диплому за учешће на смотри и изведбу представе “Изгладнели вук“.

Извор: Општина Кула