СЛОБОДА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ И НЕМА ЦЕНУ

Поводом сеоске славе у Карловчићу, представници Савета месне заједнице и Општине Пећинци у суботу, 6. августа, одали су почаст палим борцима и жртвама фашизма у Другом светском рату. Венац на споменик у центру насеља положили су Дејан Живановић, помоћник председника општине Пећинци, Јован Деврња, председник Савета и Милан Степановић, заменик председника Савета месне заједнице Карловчић.

Помоћник председника општине Пећинци Дејан Живановић том приликом је истакао важност данашње свечаности.

“Слобода је врхунско достигнуће и она нема алтернативу и нема цену. Захваљујући нашим херојским прецима ми смо данас дошли до те слободе. У духу хришћанског православља, свим џелатима ћемо опростити, али заборавити нећемо никада. И управо зато, дубоко се поклањамо нашим прецима и њиховој слободарској борби. Нека им је вечна слава и хвала” – рекао је заменик Живановић.

Молитвени помен борцима и жртвама Другог светског рата служио је месни парох Јован Стегњајић, након чега је уследио пригодан културно-уметнички програм. Ања Деврња, студенткиња из Карловчића, отпевала је химну “Боже правде”, а затим се публици представила са неколико изворних српских песама.

Свечаност полагања венца употпунили су и најмлађи чланови ДННТ “Купиник” из Купинова са кореографијама за које су били задужени Милан Зујић и Јелена Попов.

Извор: Општина Пећинци