„SPARTAKOV KROS“ U OPOVU – 5 MEDALJA ZA PANONIJU

U petak 20.05.2022. godine u organizaciji Atletskog kluba „Spartak“ iz Opova

održan je tradicionalni „Spartakov kros“ koji je okupio preko 350 trkača iz

cele Srbije. Veliki broj atletskih klubova iz Pančeva, Užica, Šapca, Surčina,

Opova, i ostalih su tradicionalni posetioci ovog krosa.

Prisutne su pozdravili a potom otvorili ovo takmičenje predsednik Opštine Opovo g.Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Odmah nakon toga organizator krosa i glavni trener Atletskog kluba „Spartak“ iz Opova, Nemanja Stojanović dao je znak za prvu trku-trku predškolaca u kojoj je u foto-finišu Lav Grujević došao do srebra.

Ubrzo nakon toga u masovnoj trci devojčica 2012. godišta Anđela Stefanovic osvaja srebro odlicje.

U trci devojčica 2010. godišta trku na 400m je od samog starta povela talentovana Jovana Carina koja je celoj grupi diktirala tempo sve do samog cilja a sjajnim finišom je osvojila zlatnu medalju.

Najduža distanca je bila ona od 800m na kojoj je svoj posao taktički „odradio“ Vladimir Mirkov (2008) pa je sjajnom završnicom ubediljivo finiširao i zaradio jos jedno zlato za „Panoniju“.

Na kraju je u trci zadovoljstva koja okuplja srednjoškolce i starije trkače svoj talenat pokazao Ivan Obradinov koji je sve vreme trke bio u vodećoj grupi pa je i do samog cilja zadržao drugu poziciju i tako postao vicešampion „Spartakovog krosa“. Sjajne rezultate i plasman od 4 do 7 mesta imali su i Tijana Manić,

Sreten Ilić, Ksenija Cavoški, Nevena Carina, Ilija Kolarov i Valentina Mirkov.

Pored ovoga, dan ranije u Zrenjaninu je na školskoj Olimpijadi (SOŠOV) u Zrenjaninu Nina Štrkalj u trci na 60m ponovo osvojila srebrnu medalju i tako postala školska Olimpijska vicešampionka Vojvodine u sprintu.

Ninu vec narednog vikenda ocekuje Prvenstvo Srbije u višeboju za mlade pionire u Sremskoj Mitrovici.