СПЕКТАКУЛАРАН КОНЦЕРТ ЗРЕЊАНИНСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ спектакуларном концерту Зрењанинске филхармоније, који је одржан на Тргу слободе у Зрењанану. Свечаном концеру пирусустовали су и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Концерт је одржан у оквиру манифестације „Дани пива“,а  Зрењанинска филхармонија тим поводом припремила је  два наступа. Тако је синоћ на Тргу слободе одржан концерт  класичне музике, са солистима Вишњом Попов, Памелом Киш Игњатов и Васом Стајкићем, а под диригентском палицом маестра Микице Јевтића.

Други концерт појачан је новосадским Биг бендом и маестром Федором Вртачником, који је и написао и обрадио музичке нумере које се изводе. Наступили су као солисти представнице Србије на Евровизији, Бојана Стаменов, Невена Божовић, Сашка Јанковић и Јелена Томашевић.

Током последње четири манифестације „Дани пива“, Зрењаниснка филхармонија имала је редовне наступе,  као и хуманитарни концерт из 2015. године са великаном Жељком Лучићем. Специјални гост једне године био је и светски а наш Бела Маврак, па зрењанински солисти, диригент Андреј Бурсаћ, као и многи други. У међувремену, новогодишњи концерти и концерти на отвореном на Тргу слободе постали су лепа традиција.