SPORTSKO DRUŠTVO SPARTAK PROGLASILO NAJBOLJE ČLANOVE

Peti put su u Subotici dodeljene su nagrade najboljim sportistima koji dolaze iz bogate porodice Sporskog društva železničara „Jovan Mikić Spartak“, navodi subotica.info.

Jedno od najboljih sportskih društava Srbije, a po broju klubova članica verovatno i najmasovnije, od ove godine je svoj, sada već tradicionalni izbor proširilo. Tako, uz proglašenje najboljih u seniorskoj konkurenciji sportista i klubova, sada priznanja dobijaju i najbolji trener i najbolji sportski radnik.

Govoreći na dodeli nagrada, zbog aktuelne epidemiološke situacije skromnijoj nego inače, Milan Vučković, predsednik SDŽ „Spartak“, čestitao je dobitnicima: Violeti Slović (najbolja sportistkinja), Kristijanu Juhas (najbolji sportista), Ženskom fudbalskom klubu Spartak (najbolji klub), Ladislavu Demeteru (najbolji trener) i Zoranu Ivanoviću (sportski radnik), ali i svima koji su, sa grbom Spartaka, pronosili ime sportske Subotice na borilištima i terenima. – Prošla godina je bila izuzetno teška za sport, imali smo brojna ograničenja, pa i perioda u kojima sporta nije bilo uopšte, ali su sportisti iz naše porodice opet imali izuzetne uspehe. Imali smo prvake države, osvajače velikih međunarodnih priznanja, baš kao što je Spartak to imao tokom duge istorije. Drago mi je što smo ove godine, odlukom Skupštine, prošili izbor za još dve kategorije, a posebno mi je drago što je priznanja za sportskog radnika poneo Zoran Ivanović, zaista legenda naše sportske Subotice – istakao je Vučković.

Zoran Ivanović zaista jeste živa legenda subotičke gimnastike, ali i sporta u Subotici. Veliki doprinos daje kroz tešku „disciplinu“, kroz oporavak sportista od najtežih povreda. – Možda sam i nekako najponosniji na taj deo svoga rada. Osećaj kada vidim sportistu na terenu posle višemesečnog mukotrpnog oporavka, često u situaciji kada je već mislio da je kraj karijere, je nešto što se ne može opisati. Zbog toga obećavam da ću i dalje raditi na sebi, kako bih i dalje mogao da pomažem sportistima i sportu.

Najbolji trener dolazi iz Tenis kluba Spartak, a reč je o Ladislavu Demeteru. – Nagrada je u stvari priznanje za ceo klub, za sve moje saradnike, a pre svega za sportiste koji su i prošle godine bili sjajni na terenu uz niz titula, kako ekipnih, tako i pojedinačnih.

Iz „belog sporta“ stiže i najbolji sportista, Kristijan Juhas. – Ma koliko teška bila prošla godina, bila je dobra za naš klub, kao i za mene. U nikada jačoj konkurenciji Spartak je odbranio titulu pravka države, a ja sam uspeo da postanem pojedinačni seniorski prvak. Radio sam na sebi i u pauzi, nalazim se u dobroj formi i spreman sam za borbu u profesionalnim vodama.

Dve vredne nagrade otišle su u vitrine Ženskog fudbalskog kluba Spartak,  za najbolju ekipu, i priznanje za najbolju sportistkinju Violetu Slović. – U godini velikog jubileja imali smo i velike izazove. Odbranili smo titulu državnog prvaka, opet smo bili među 32 najbolja kluba Lige šampiona, a uz to smo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, bili dobri domaćini reprezentaciji Srbije, pa i Francuske. Što se Violete Slović tiče, ona je proteklih sezona ostavila nemerljiv trag, kako u igri Spartaka, tako i reprezentacije Srbije – kazao je Bojan Arsić, generalni sekretar ŽFK Spartak.

Uz Vučkovića, nagrade najboljima su uručivali i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ „Spartak“, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, kao i Zoran Kalinić, član UO SDŽ „Spartak“. 

Izvor: subotica.info