СРЕБРНА МЕДАЉА ЗА ЉУБИЦУ ШТЕТИЋ

Међународна асоцијација IUKL (International Union of Kettlebell Lifting) организовала је у Будимпешти, од 21. до 24. октобра, Светско првенство у кетлбел лифтингу (kettlebell lifting), а у конкуренцији преко 400 такмичара из 25 земаља, била је и Љубица Штетић, чланица клуба Гиревоj спорт Пећинци, која је у дисциплини лонг сајкл (long cycle) 2 x 12 килограма освојила сребрну медаљу.

У оквиру Светског првенства организован је семинар за међународне судије, који је похађао Милинко Митровић, председник Спортског удружења Гиревоj спорт Пећинци.

Митровић је нагласио значај учешћа пећиначких такмичара на великим међународним такмичењима, како за само усавршавање такмичара, тако и за популаризацију гиревој спорта на овим просторима.

„Уједно, путем спорта повезујемо се се са људима широм света и на тај начин промовишемо, не само гиревој спорт, већ и нашу општину, чему свакако у значајној мери доприносе овако значајни спортски успеси какав је остварила Љубица Штетић“ – рекао је Митровић и захвалио се на подршци Спортском савезу „Развој спортова“ и пећиначкој локалној самоуправи.

Извор: Општина Пећинци