СРЕДСТВИМА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ РЕКОНСТРУИСАН ТРГ У КАЊИЖИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас општину Кањижа, у којој је реконструисан Трг у центру града, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 57,6 милиона динара.

Реч је о инфраструктурном и партерном уређењу у циљу повезивања центра са пешачком зоном и Народним парком, у ком је смештена Бања Кањижа, а укупна вредност износи више од 65 милиона динара.

„Задовољан сам овом инвестицијом. Овде у Кањижи, али и у свим деловима АП Војводине, све пројекте које смо планирали ми смо и завршили. У наредном периоду припремамо и друге значајније и вредније пројекте попут обилазнице око Кањиже, који ћемо радити заједно са Владом Србије“, казао је председник Мировић.

Покрајинска влада је од јула 2016. године до данас за финансирање и суфинансирање пројеката у областима локалног и регионалног економског развоја, енергетике и енергетске ефикасности, културе и саобраћајне инфраструктуре на територији општине Кањижа определила око 150 милиона динара.

„Хтели смо да покажемо да и мање општине имају капацитет да припремају и реализују пројекте. Прошла година била је успешна, циљ нам је да 2020. година буде још успешнија. Имамо нове пројекте за ову годину, са акцентом на областима здравства, комуналне инфраструктуре, али и система противградне заштите. Радићемо све што можемо да грађани осете бољитак“, рекао је Мировић.

Председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер захвалио је Покрајинској влади на реализацији овог значајног пројекта који је, како је рекао, веома важан за ову општину у туристичком смислу.

Координатор пројекта „Реконструкција блока А и Б“ Небојша Ракић казао је да је овај пројекат од огромног значаја за ову општину због повезивања центра града и Бање Кањижа.

„Ово је важан пројекат како за грађане наше општине тако и за туристе, уредили смо 4000 квадратних метара у самом језгру града и обезбедили садржај за децу по најновијим стандардима за њихову безбедност“, истакао је Ракић.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.