СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТИ ЛАКО И УБЕДЉИВО ПОБЕДИЛИ МАЛТУ

Пре утакмице са Малтом наша селекција је имала напоран пливачки тренинг па је можда и то разлог што је са српске стране почело  неповезано, без правих акција. Зз неке чудне одлуке мађарског судије Савић је већ после половине четвртине затражио тајм аут. Ћук је после 5,3о минута погодио мрежу за први гол како на турниру тако и у историји овог такмичења. До краја четвртине С.Рашовић , Мандић и Драшовић параболом су погодили за 4:0. Лазић је два пута обезбедио играча више али без реализације. Са друге стране Малтежани су тешко долазили до гола, један зицер је зауставио Митровић.

Кузин је из контре био стрелац првог гола за Малту. Реванширали су се Филиповић параболом, Пијетловић и Ћук са пет метара , Лазић са играчем више и Стојановић после одличне акције. У последњој акцији друге четвртине Малтежани нису искоистили играча више, добро је реаговао Митровић којег је заменио Пијетловић

И трећа четвртина је почело голом Кузина. И одговор је био реприза дреге четвртине. Јакшић , Лазић два пута и Ћук са играчем више, па Пијетловић на додавање Филиповића. Последњи део се претворио у одрађивање посла у којем су се као стрелци истакли Пијетловић, В.Рашовић и Лазић. Малтежани су имали три добре прилике два пута одлично реаговао Пијетловић али је у самом финишу Плумптон поставио коначан резултат 17:3.

У петак (данас) је далеко тежи ривал, Грчка у 17.30 која је победила Хрватску одличном игром 6:4.

 

Извор: Ватерполо савез Србије