STEFAN I SANJA MARIĆ – ŠAMPIONI VOJVODINE U ATLETICI

22. juna u Novom Sadu na gradskom stadionu – Karadjordje- u organizaciji Atletskog Saveza Vojvodine održano je Otvoreno Prvenstvo Vojvodine u Atletici u kategoriji pionira – U14.

Učestvovalo je biše stotina atletičara/ki iz 30 atletskih klubova iz Vojvodine, Beograda i BIH,  a prvenstvo je održano prema važećim  propozicijama Atletskog Saveza Srbije. 

Atletski klub Tamiš- predvodjen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao je sa 5 (petoro) atletičara/ki , i osvario veliki uspeh osvajanjem 3 medalje.

U trci na 600m u konkurenciji –  čak 23 atletičarke u finalnoj trci – Sanja Marić je svojoj kolekciji medalja dodala još jednu titulu šampionke Vojvodine osvajanjem zlatne medalje sa rezultatom novog ličnog rekorda od 1:38,81. Ovo je ujedno i najbolji ovogodišnji rezultat u Srbiji u kategoriji pionirki do 14 godina.

Samo 10 minuta kasnije njen rodjeni brat Stefan Marić –  iako 2 godine mladji od svojih rivala ubedljivo je pobedio u trci na 800m, sa takodje rezultatom novog ličnog rekorda od 2:27,96 – osvojivši tako svoju prvu titulu Šampiona Vovjvodine u Atletici. Ovo je ujedno i najbolji rezultat u Srbiji za atletičare do 12 godina.

Danilo Lazic je bio odličan u disciplini –Bacanje kugle (3kg), pa je na svom debitantskom prevnstvu Vojvodine osvojio Srebrnu medalju i titulu Vicešampiona  sa rezultatom od 9,26m – što je ujedno i njegov lični rekord.

Za AK Tamiš su u finalnim trkama na 600m nastupile još i Saška Radanov i Teodora Dubonjac.