СТИГЛИ ОРМАРИЋИ У СВЕ СЕОСКЕ ШКОЛЕ

Све школе на територији наше општине од данас ће имати ормариће за ђаке. Вишегодишњи пројекат проистекао из „Партиципативног буџетирање“ је реализован фазно. Прво су ормарићи стигли 2017. године у ОШ „Вељко Дугошевић“ и њена подручна одељења, затим 2018. године у преостале три градске школе и њихова подручна одељења, а данас испорукама у Платичеву и Кленку завршено је допремање ормарића и у све сеоске школе на територији наше општине.

„Све основне школе на територији наше општине ће са данашњим даном, када се заврши постављање ормарића у ове две школе, имати ормариће за сву децу. 2018. године је завршено опремање градских школа. У последњих месец дана су постављени ормарићи у школама у Никинцима, Буђановцима, Хртковцима, Грабовцима, Путинцима, у подручним одељењима у Жарковцу и Доњим Петровцима. Укупно 1.264 ђака ће добити своје ормариће у овим школама, тако да смо уз бесплатне уџбенике, сада за све основце обезбедили и ормариће. Морам напоменути и да смо наручили више ормарићa него што тренутно има ученика, тако да у случају пораста броја деце, чему се искрено надамо, биће и расположивих слободних касета“, изјавио је Манчић.

Општина Рума је за набавку ормарића обезбедила око 2.250.000 динара. Пројекти који се реализују по жељи грађана, кроз „Партиципативно буџетирање“ се полако приводе крају, а председник Манчић је напоменуо да су завршени тендери за уређење вртића „Центар“ и изградњу пешачко – бициклистичке стазе Доњи Петровци – Путинци.

Извор: Општина Рума