СУТРА И У ПЕТАК КОНЦЕРТИ У РУМИ И ПЕЋИНЦИМА

Културни центар Пећинци у сарадњи са Основном музичком школом „Теодор Тоша Андрејевић”, као и у сарадњи са другим културним и друштвеним институцијама у општинама Пећинци и Рума, организује концерте намењене деци и младима са сметњама у развоју, као особама из друштвено осетљивих група.

Први концерт „Звуци једнаких”, биће одржан у среду, 20. октобра, у Културном центру Рума, са почетком у 12.00 часова, а организује Културни центар Пећинци у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму”. Пројекат је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Концерт је намењен деци и младима са посебним потребама, са територија општина Пећинци и Рума.

Други концерт у оквиру истог пројекта, биће одржан у Културном центру Пећинци у петак, 22. октобра са почетком у 17.00 часова.

На концерту це бити извођене популарне мелодије из Дизнијевих анимираних филмова, заједно са примерима класичне музике који су коришћени у цртаним филмовима. Концерт је намењен свој деци са простора општине Пећинци, а посебно онима који су упознати са тематиком пројекта кроз 13 музичко-едукативних радионица одржаних у скоро свим селима општине Пећинци.

Истог дана, Културни центар Пећинци учествује и у пројекту ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић” под називом „Без граница – музика као инструмент инклузије”, који је подрзао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине. Концерт почиње у 18.00 часова, а пећиначкој публици ће се представити ученици и наставници ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић”, са другачијим репертоаром: од класичних примера, преко популарних мелодија, народних песама, игара, соло песама и хорске музике.

Овај репертоар је намењен посебно деци са посебним потребама са простора општине Пећинци, са циљем указивања на чињеницу да музика, посебно класична музика, не познаје границе нити баријере и да сви без разлике могу учествовати у њеном извођењу и слушању.

Концерти су отворени за све посетиоце и заинтересоване, а улаз је бесплатан.

Извор: Општина Пећинци