Tamburica fest Foto N Stojanovic

„ТАМБУРИЦА ФЕСТ 2021“,

     Обавештавамо вас да ће овогодишњи „Тамбурица фест 2021“, у свом 14. издању, од 19. до 21. августа у центру Новог Сада и на Петроварадинској тврђави, окупити по традицији велики број домаћих и иностраних мајстора пера и жице.

     На званично најбољем фестивалу етно музике у Европи и најбољој туристичкој манифестацији у Србији, у такмичарском делу програма наступиће шест оркестара из Србије, САД, Хрватске, Словеније, Мађарске и Румуније, а публика ће сваке, од три фестивалске вечери, као и претходних година, имати прилику да ужива у солистичким концертима уметника из земље и региона.

     Организатори манифестације која негује све видове уметничког израза, потврђују да ће уводно фестивалско вече, 19. августа, почети тамбурашком променадом, вожњом фијакера „окићених“ тамбурашима новосадским булеварима, све до централних градских улица и Трга слободе. У центру града предвиђени су наступи фолклорних и тамбурашких ансамбала културно-уметничких друштава, као и јединствена шетња у којој ће тамбураши са љубитељима сетног звука посетити  историјске знаменитости Новог Сада.

     Преостале две вечери са садржајним и богатим програмом, биће одржане на Петроварадину, планетарном центру тамбураштва, где ће се виртуози тананих струна надметати за престижан трофеј најбоље тамбурашке банде, али и  титулу најбољег примаша, бегешара, вокалног солисте, бас примаша…

     Такође, у ревијалном делу фестивала на Петроварадинској тврђави, представиће се читав низ познатих тамбурашких оркестара и, посебно, у целовечерњим концертима наступиће звезде естраде.

                                      ПРЕС СЛУЖБА

                                  „ТАМБУРИЦА ФЕСТ 2021“