ТАТЈАНА И ЛЕНА МЕЂУ 112 НАЈУСПЕШНИЈИХ ОСНОВАЦА У СРБИЈИ

У Палати “Србија” у Београду, 13. децембра је организована свечаност доделе награда и признања за 112 ученика који су у протеклој школској години постигли изванредне резултате на републичким и међународним такмичењима за основне школе, међу којима су се нашле и ученице из наше општине – Татјана Петошевић из ОШ “Слободан Бајић Паја” Пећинци и Лена Живојнов из ОШ “Душан Јерковић Уча” Шимановци.

Награде су доделили министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић и помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић.

На додели награда и признања представљена је и свечано пуштена у рад и нова платформа „Такмичари генерације“, која је намењена промоцији ученика који показују изузетне резултате на такмичењима републичких и међународних нивоа. Платформа ће представљати базу података за даљу промоцију ученика, њихових резултата и самих такмичења, али и образовних политика које су усмерене на то да ученици достижу своје максималне капацитете и буду успешни чланови нашег друштва.

“Веома смо поносни на обе наше ученице – Лену Живојнов и Татјану Петошевић које су током осмогодишњег школовања постигле сјајне резултате на такмичењима ученика основних школа, који су препознати и на државном нивоу. Честитамо, такође, и њиховим родитељима и наставницима који су им били велика помоћ и подршка у преданом раду” – рекла је директорка ОШ “Слободан Бајић Паја” Пећинци Милијана Срдић.

Извор: Општина Пећинци