„ТЕРАПИЈА“ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПОЗОРИШТА У УТОРАК У ПЕЋИНЦИМА

Уочи Светског дана позоришта који се обележава 27. марта, пећиначки Културни центар припремио је за све љубитеље позоришне уметности представу „Терапија“, коју ће извести чланови Аматерског позоришта Културно-уметничког друштва „Бриле“ из Беочина у уторак 21. марта у сали Културног центра са почетком у 20.00 часова.

У питању је комад драмског писца Јордана Цветановића у режији Секуле Петровића, који уједно потписује и адаптацију текста, сценографију и избор музике. У представи играју беочински глумци: Душко Тешановић, Биљана Петрић, Ратка Дулић, Вида Ђурић, Михајло Никшић, Милоје Кнежевић, Борка Ђурђевић, Драган Јовичић Срба, Дејан Уцман и Михајло Дулић.

У представи се разоткрива читав један свет људи које се може срести свуда око нас. Јунаци ове дубоко узнемирујуће драме очајнички траже пажњу. Из немоћи причају без престанка. Ћутање је за њих знак да им живот измиче. Овако, садистички изложени погледима, у својим непресушним монолозима предају се разочарањима, неуспесима, фрустрацијама и тугама. Међутим, они само на први поглед делују сасвим нормално… Јер, ништа није онако као што изгледа.

Улаз је слободан.

Извор: Општина Пећинци