U GOSPOĐINCIMA USPEŠNO ZAVRŠENO POLAGANJE ZA VIŠA ZVANJA U KARATEU

Gospođinački karatisti,  imaju dva termina u toku kalendarske godine kada mogu da izađu na polaganje za viša zvanja.

Danas je njih 30 polagalo u holu osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, i uspešno položilo pred stručnom komisijom kluba.

U početku je bilo malo treme kod pojedinaca,  koju su uz podršku trenera i publike brzo prevazišli. Kako je polaganje teklo sve su bili sigurniji u onome što se tražilo od njih da pokažu, a to je znanje koje im nije nedostajalo.

Trener kluba prof.Bandin Dragan nakon završenog polaganja izjavio je sledeće: „Zadovoljan sam pokazanima znanjem na polaganju,  ova polusezona je bila uspešna za klub i njene članove. Deca su učestvovala na klubskom i opštinskom takmičenju na kojima su osvojili dosta medalja, nakon odmora pripremaćemo se i učestvovati na takmičenjima koje organizuje Karate unija Srbije, a to su  prvenstvo Vojvodine i Srbije. Svi su bili vredni i trudili su se da što bolje savladaju tehnike koje smo uvežbavali“.

Takođe saznajemo da su Vlaović Jovan, Dobanovački Nikola, Marić Marjan, Ilić Anastasija, Dimić Anđela istaknutiji pojedinci u klubu što se tiče poznavanja tehnika karatea.

U budućnosti će mnoga borilišta i sportska takmičenja pokazati hoće li oni ostati dosledni ovom sportu,  za koji kažu da mnogo  vole.

Karate klub „Mladost“, Gospođinci iznedrio je iz svojih redova desetak majstora ovoga sporta, a kako vidimo biće ih još.

Za vojvodjanske: M. Živković