У КИКИНДИ ПО 6. ПУТ ОДРЖАНЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Паљењем пламена пријатељства и бакље, који је донео Огњен Угрешић, на теренима СЦ „Језеро“отворене су Спортске игре младих. Пре надметања, у женској одбојци и фудбалу у име свих спортиста заклетву је положио Вања Радулашки. Николи Лукачу, градоначелнику Кикинде, уручена је златна повеља Игара. Свим учесницима он је поручио да је важно да негују спортски дух, али и да истовремено науче и да прихвате пораз:

– Част је и задовољство да у нашем граду угостим караван Дунав осигурања Спортских игара младих. Ово је шести пут да наша деца буду део ове манифестације. Најважније је да другарство победи, а главни мотив и циљ је да се деца друже, да се играју спорта, да стекну нове пријатеље. Наша Кикинда препознатљива је као град спорта тако да ће локална самоуправа и у наредном периоду подржавати спорт и децу која се баве спортом. Плакета коју сам добио је мотив више да подржим ову манифестацију. С обзиром на то да сам спортиста, трудићу се да спорт у нашем граду достигне виши ниво- казао је Лукач. Председница Дунав осигурања СИМ, Ивана Јовановић, признала је да караван спорта и пријатељства увек радо долази у Кикинду:

– У срећна сам и тужна јер је Кикинда за Дунав осигурање Спортске игре младих нешто посебно, с обзиром да су наши велики успеси почели управо у вашем граду. Успели смо у томе да будемо набоља организација у Србији и да афирмишемо велики број деце. Свечана церемонија отварања је изостала јер се придржавамо свих прописаних мера заштите. Кикинда је последњи град учесник нашег каравана пријатељства и радости – казала је она. Државно првенство почиње већ наредног викенда у Брзећу:

– По укидању ванредног стања у нашем граду одржане су квалификације за тенис, стони тенис и шах. Данас су на реду женску одбојка и фудбал и први ће стећи услов за учешће на државном такмичењу које ће трајати предстојећа три викенда у Брзећи. Све трошкове одласка наших спортиста на државно такмичење сноси град Кикинда – објаснила је Јелена Крвопић, координаторка СИМ за Кикинду. На државном такмичењу право да учествује стекло је 16 такмичара из Кикинде. Иначе, почетком јуна су у нашем граду одржана такмичења у шаху, тенису и стоном тенису. Данашњој свечаности, поред осталих, присуствовали су Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину и Милена Живков чланица ГВ за културу и образовање.

Извор: Град Кикинда