У КИКИНДИ ПОНОВО РАДИ ВЕЋИ БРОЈ ПРОДАВНИЦА И ЗАНАТСКИХ РАДЊИ

У складу са повољниjoм епидемиолошком ситуацијом и одлукама Владе Србије и Покрајинског штаба за ванредне ситуације, трговинским радњама и апотекама у Кикинди су се коначно придружиле књижаре, продавнице козметичких производа и оне са пићем, храном и дуваном. Фарбаре, вулканизери и аутомеханичари поново раде, а исти је случај и са продавницама алата, бицикала, моторних возила, резервих делова, рачунара, мобилних телефона и другом техничком робом. Да је од данас рад поново дозвољен кројачима и обућарима потврдио је командант Штаба за ванредне ситуације Кикинде, градоначелник Павле Марков и нагласио да се након дуже од месец дана, живот у нашем граду нормализује:

– И даље постоји опасност од ширења коронавируса, па се и даље морају поштовати мере социјалног дистанцирања. Апелујем на суграђане да буду максимално опрезни и озбиљни. У објектима који поново раде, мораће да се поштују све важеће здравствене мере- рекао је Марков и подсетио да су рестриктивне мере у Кикинди на снагу ступиле још 17. марта, кад је овај град био једно од већих жаришта коронавируса у Србији:

– Предузетницима су упућене појединачне одлуке о могућности поновног рада. Ове недеље неће бити отворени фризерски и козметички салони, као и теретане. Уколико у наредних седам до 14 дана епидемиолошка ситуација и даље буде повољна, мерама попуштања требало би и они да буду обухваћени. Наредних дана припремићемо и зелену пијацу за отварање- најавио је Марков и замолио продавце за разумевање. Он је рекао и да ће, у случају да се деси нешто непредвиђено, мере поново морати да се пооштре. Према последњим информацијама, Зелена пијаца почеће у среду да ради.

Извор: Град Кикинда