У НОВИМ КОЗАРЦИМА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА “ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ”, ГРАД ПОДРЖАО “КРИЛА АНЂЕЛА”

Удружење грађана “Крила Анђела“ из Нових Козараца, у оквиру пројекта “Очување српског националног идентитета”, уприличило је изложбу слика “Поглед у будућност“, која обухвата радове 34 младих и још увек недовољно афирмисаних аутора из Србије и Републике Српске. Милан Рељић, оснивач и председник “Крила анђела”, поручио је на отварању изложбе да удружење, које је основано 2004. године, истрајава на очувању српског националног идентитета и промовисање српског сликарства:

-Изложбом слика “Поглед у будућност” хтели смо да скренемо пажњу јавности на младе уметнике и њихову слободу изражавања. У томе су нам помогли аутори ових слика. Овом изложбом желимо да пронађемо светло ка будућности, мимо ограничења у години која је почела борбом против вируса КОВИД-19. Изложбом “Поглед у будућност” тражимо одговоре за нашу бољу , лепшу и срећнију будућност- рекао је Рељић. Координаторка удружења “Крила анђела” и ауторка пројекта “Поглед у будућност”, Тања Глигоријевић, навела је да су радови проистекли из онлине ликовне колоније:

-Због ковида нисмо били у могућности да се окупимо, а назив “Поглед у будућност” се просто наметнуо. Млади уметници, који су окончали школовање или још увек студирају, својим радовима пружили одговоре на питања да ли има будућности и чему се надају? Гледајући њихове радове, можете да видите разне стилове, изразе и осећања. Жеља нам је да помогнемо младим и још увек недовољно афирмисанм ликовим уметницима- казала је Глигоријевић. Поред осталих, отварању изложбе “Поглед у будућност” присустовали су Мирјана Зечевић, саветница покрајинског секретара за културу, која је и сама једна од излагача, Саша Танацков, члан ГВ за привреду и инвестиције, али и Младен Богдан, председник градске Скупштине:

-Локална самоуправа препознала је значај овог пројекта. Подржали смо га са 100.000 динара, за израду рамова. Сматрамо да су ове ствари веома значајне због очувања српског националног идентитета наших уметника. Можемо да видимо радове из више уметничких праваца које нам показују да су ови уметници завредили нашу помоћ. Трудићемо се да их у наредном периоду подржимо још више- наговестио је Богдан.

Извор: Град Кикинда