У ПЕТАК ПОЧИЊЕ 63. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ

Од петка,17. јуна.2022. године до петка 24. јуна, 2022. године Кула ће по 63 пут бити престоница позориног аматеризма. Овогодишњи Републички фестивал аматерских позоришта Србије почеће отварањем изложбе слика са ликовне колоније под називом “ ЕКГ- иза хоризонта I-IV“ која ће се одржати са почетком од 19 часова у Ликовној галерији Култрног центра Кула. Након отварања изложбе биће уприличена и церемонија отварања самог Фестивала.

Овогодишњи фестивал угостиће позоришне  ансамбле из Уба, Прокупља, Београда, Трстеника, Црвенке, Велике Плане, Нове Пазове и Руме.

Првог  дана наступиће позориште из Уба представом “Бајка о позоришту“, другог фестивалског дана представу “ Пола , пола“ извешће аматерско позориште из Прокупља. Трећи дан фестивал биће уприличен извођењем ауторске представе “Бис“ студија из Београда, док ће четрвтог дана драмски атеље из Трстеника одиграти представу “Српска драма“. У уторак ће наступити позориште из Црвенке са представом “Ожалошћена породица, док ће се у  среду публици представити глумци из Велике Плане представом “ Мрешћење шарана“ . Позориште из Нове Пазове публици ће се представити представом “ Путујуће позориште Шопаловић“ у четвртак, а позориште из Руме затвориће фестивал у петак представом на енглеком језиком “ Одлепио сам скроз“. У суботу 25.јуна.2022. године, са почетком од 20 часова биће уприличено саопштење резултата фестивала и изведба представе “Нас две“ у част награђених.

Покровитељ овогодишњег фестивала је Општина  Кула.

Извор: Општина Кула