У РУМИ ОДРЖАНО ПОКРАЈИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Рума је претходног викенда била домаћин Покрајинског првенства у пружању прве помоћи и реалистичког приказа. Црвени крст Војводине традиционално организује Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања за ученике основних и средњих школа из градова и општина на територији АП Војводине. 24 екипе и гости из Црвеног крижа Осијека и Црвеног крижа Босне и Херцеговине током два дана своја умећа приказали су на Градском тргу. Манифестацију је отворио Дејан Укропина, председник Црвеног крста Војводине.

„Прва помоћ је за Црвени крст значајна из више разлога, она је један од темеља наше делатности, али је такође значајна због припреме за ванредне ситуације са којима можемо свакодневно да се суочимо и за веће и озбиљније несреће, као и за деловање и отклањање последица великих несрећа“, рекао је приликом отварања Дејан Укропина.

Такмичаре и организаторе поздравила је нова покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Александра Ћирић Бошковић, која је до скоро обављала функцију председнице Општине Рума.

„Мора постојати живот, а живот је у данашње модерно време врло крхка категорија. Управо зато треба одати посебну почаст вама који несебично одвајте своје слободно време и без икакве материјалне надокнаде усавршвте своја знања и вештине како бисте помогли човеку када му је најпотребније. Каже се када си спасао једног човека то је као да си спасао једну планету. Хуманост је есенција свих људских врлина и хвала вам на хуманости“, истакла је Александра Ћирић Бошковић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

„Као локална заједница свесни смо да хуманост нашем развоју даје смисао. Захваљујући хуманости и солидарности наша је цивилизација опстала, а ви сте ти који сте на првим бедемима одбране. Знамо да у вама увек имамо озбиљног партнера када су у питању ванредне ситуације и помоћ којима је најнеопходнија и зато вам стојимо на располагању“, рекао је Стеван Ковачевић, председник Скупштине општине Рума.

Финално такмичење одржано је у недељу, 9. јуна где је умећа приказало 12 екипа омладине и 12 екипа подмлатка, а најбољи су се пласирали на републичко такмичење.

Извор: Општина Рума