У СОМБОРУ ОДРЖАН САСТАНАК DANUrB+ ПРОЈЕКТА

Представници Града Сомбора, Јавног комуналног предузећа „Простор“ и Архитектонског факултета Универзитета у Београду одржали су у уторак 26. јануара у Сомбору радни састанак у оквиру пројекта DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage – DANUrB+ / 2020-22 / INTERREG EU Danube Transnational Programme.

На пријему код заменице градоначелника Љиљане Тице пројектни партнери разговарали су о потенцијалима Града Сомбора који могу да се промовишу у оквиру DANUrB+ пројекта.

DANUrB+ је пројекат од стране INTERREG ЕU подунавског прекограничног програма, покренут 1. јула 2020. године у циљу подстицања рационалног коришћења културног наслеђа и ресурса ободних и пограничних градова и подручја дуж Дунава. Пројекат ће током 30 месеци трајања створити нове могућности за подизање привлачности одабраних насеља и градова и покренути недовољно искоришћено културно наслеђе за јачање подунавског културног идентитета. Пројектне активности ће додатно развити „дунавски бренд“ за градски ниво, пружити прилику за боље праћење кретања и потреба туриста, подржати постојеће културне туре и повећати капацитет локалних учесника за сарадњу на локалном и међународном нивоу.

Архитектонски факултет Универзитета у Београду један је од главних партнера у пројекту, а придружени стратешки партнери у Србији су градови Сомбор и Смедерево и општина Голубац.

Извор: Град Сомбор