УРЕЂЕЊЕ ПУТА ДОЊИ ПЕТРОВЦИ – ДОБРИНЦИ

Општина Рума започела је ревитализацију важног локалног пута који спаја Доње Петровце и Добринце. Гребаним асфалтом уређује се пут у дужини од 3 километра, а радове су данас обишле председница Општина Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић.

„Циљ нам је да сва места на територији наше општине имају повезане путеве и добру инфраструктуру тако да сваког дана радимо и трудимо се да то обезбедимо свим становницима наше општине, да имају све неопходне услове за живот. У наредном периоду очекујемо  повезивање осталих, других деоница, како у селима, тако и у самом граду“, изјавила је председница Ћирић.

Пут који спаја Доње Петровце и Добринце биће широк 5 метара, радове изводи „Сремпут“, а локална самоуправа их финансира са милион динара.

„Овај пут није важан мештанима само ова два села, то је пут који спаја два дела наше општине. Kраљевчани и Добринчани неће морати да иду около и прелазе по 15 километара више уколико желе да дођу до Путинаца, Доњих Петроваца, Голубинаца, Пазове, Инђије. Са друге стране Путинцима, Жарковцима и Доњим Петровцима смо приближили излаз на аутопут (излаз код Пећинаца) на само 7 километара. Поред тога што ће се уштедети време и гориво, смањујемо и загађење животне средине“, истакла је председница Ћирић.

Извор: Општина Рума