УРУЧЕНА АУТО СЕДИШТА ФЕБРУАРСКИМ БЕБАМА

У Градској кући у Сремској Митровици, уручена су ауто седешта родитељима митровачких беба рођених у фебруару. Реч је о акцији коју је Град Сремска Митровица започео ове године, а у оквиру које ће се поклонити ауто седишта свим бебама рођеним у 2022. години. У питању је једна од мера пронаталитетне политике Града, која за циљ има и повећање безбедности најмлађих, а самим тим и најугроженијих и најнезаштићенијих учесника у саобраћају.

Акција се спроводи у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Сремска Митровица, чијим радом координира републичка Агенција за безбедност саобраћаја чију су представници учествовали у акцији одржавши родитељима кратку презентацију о правилној употреби седишта у аутомобилу.

У фебруару је рођено 44 бебе, а заменик градоначелнице, Петар Самарџић, честитао је свим родитељима, позивајући све остале родитеље који остварују право на овај поклон Града, а из било ког разлога се нису нашли на списку за преузимање ауто седишта, да се обрате Градској управи за опште и заједничке послове, како би се проверили подаци и како ниједна митровачка беба не би остала ускраћена за овај поклон Града.

Контакт телефон: 022/610-261

Извор: Град Сремска Митровица