УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА ОПШТИНЕ БАЧ ЗА 2020. ГОДИНУ

Свечана церемонија доделе награда најбољим спортистима општине Бач за 2020. годину уприличена је данас 05.02.2020. у Великој сали зграде Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бач.
Присутнима се на почетку обратила заменица председника општине Бач, Марина Балабан која је овом приликом нагласила  значај који спорт и омладина одувек имају у нашој средини.
„Општина Бач је одувек препознавала значај и битност ове теме, а ако се у обзир узме чињеница да се на годишњем нивоу значајна средства одвајају за Спортски савез општине Бач, јасно је да нам је развој и улагање како у клубове и појединце, тако и у адекватну инфраструктуру на врху лествице приоритета.  Осим тога, прошле године су у оквиру великог европског пројекта прекограничне сарадње у потпуности реновиране и опремљене просторије у којима тренирају чланови Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача, што јасно говори о нашој опредељености за континуирано побољшање услова за тренирање свих малишана, али и оних нешто старијих спортиста у нашој општини. 
Током прошле године су и осталим спортским удружењима и клубовима у сарадњи са релевантним институцијама у неколико наврата дониране машине за одржавање површина, спортска опрема, нови дресови и лопте.
Узевши у обзир наведено, а пре свега резултате које многи од вас остварују и тренутно се налазе међу најбољима у својим категоријама, општина Бач ће и у годинама које долазе настојати да на најбољи могући начин и кад год је то у њеној могућности допринесе континуираном побољшању положаја омладине и спорта и сигурни смо да нас шампионске титуле неће заобилазити“, закључила је Балабан у свом обраћању.
Награде за најуспешније спортисте се традиционално додељују у неколико категорија. Награду за најперспективнију пионирку добила је Наталија Генић из ФК „Тврђава“ Бач, а њена клубска другарица Катарина Рајковић је проглашена за најбољу кадеткињу. Калина Шећеров из Карате клуба „Славија“ Бач је најбоља пионирка, док је у мушкој конкуренцији исту награду понео Петар Веселиновић из ФК „Тврђава“ Бач. У категорији кадета награђен је Милан Бундало испред ОК „Партизан“ Бач, док је двојац Трусина Кристиан и Чапанда Давид проглашен за најбољу дубл мушку екипу. Председник удружења спортских риболоваца „Подунавље“, Милан Крстић проглашен је за најбољег спортског радника, а стонотенисерски клуб Селенча је најбољи клуб у општини Бач у 2020. години. Професорица физичког васпитања из Бачког Новог Села Емина Авдуловић је  добитница награде за професора физичког васпитања. Стеван Владисављев власник 18 националних рекорда у категоријама до 61 и 67 килограма је испред Клуба дизача тегова „Херкулес“ из Бача најбољи сениор, док је његов тренер Зоран Пантелић најбољи тренер у општини Бач. На предлог комисије за најбољег донатора спорта проглашена је воћарска Задруга „Бачка јагода“, док је признање за дугогодишњу афирмацију спорта отишло Општини Бач. Награде за животно дело примили су шахиста Јан Крижов из Селенче и Милан Крчмар из Бача који се у име нагрђених захвалио свима.
Награде су на одржаној свечаности уручивали заменица председника општине Бач Марина Балабан и помоћник председника општине Никола Вулетић.

Извор: Општина Бач