USKORO POČINJE 8. LETNJA DŽEZ AKADEMIJA NOVI SAD – DORTMUND

Osma po redu Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada održaće se od 14. do 21. jula 2018. godine u Novom Sadu. Projekat se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova, Novog Sada i Dortmunda, koja traje više od tri decenije. I ove godine, Kulturni centar Novog Sada će Letnju džez akademiju organizovati u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“.

Osim što se uči i svira džez, sklapaju se i prijateljstva, te nastaju ideje o zajedničkim projektima. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu Letnje jazz akademije nema kotizaciju. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti do 13. jula, a prijavu za osmu Letnju jazz akademiju Novi Sad – Dortmund mogu preuzeti na sajtu Kulturnog centra Novog Sada popuniti je i poslati na imejl adresu:  music@kcns.org.rs. Prijava se može izvršiti i lično, dolaskom u Kulturni centar Novog Sada (Novi Sad, Katolička porta 5).

Letnju jazz akademiju Novi Sad – Dortmund ove godine predvodiće Uve Plat (Uwe Plath), saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

Na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Osim što će polaznici moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

Osma Letnja jazz akademija Novi Sad – Dortmund Novosađanima će ponuditi dva džemsešna i dva koncerta koji će kao i svake godine ispuniti očekivanja publike i imaće nekoliko događaja (koji će se okrenuti prema javnosti).

 

PROFESORI:

Klaus Heimann – truba, big bend, ansambli

Vanja Kevrešan – gitara

Uwe Plath – saksofon, ansambli, teorija, big bend

Gregory Gaynair – klavir, ansambli, latino

Dian Pratiwi – glas i ansambli

Fedor Ruškuc – kontrabas, ansambli, ritam, big bend

Igor Molnar – električni bas, ansambli

Nemanja Zlatarev – trombon

Miroslav Karlović  – bubnjevi, ansambli, big bend, ritam