УТВРЂЕН ПРОГРАМ 52. ДРАМСКОГ МЕМОРИЈАЛА ПЕТРO РИЗНИЧ ЂАЂA

На састанку организационог одбора Драмског меморијала Петро Ризнич Ђађа, која је одржана 04. марта, у Руском Крстуру, потврђено је да ће бити одиграно седам представа за одрасле и пет за децу. Од представа за одрасле на русинском језику ове године планирано је шест представа. Првог дана меморијала, 27. марта, биће одиграна представа „Случај невине удовице” РНТ „П. Р. Ђађа“. За следећи дан планирана је представа „Кривица” драмског студија „Арт“ Дома културе, а трећег дана Меморијала биће одиграна представа „Рутенкалипса“ у продукцији Саше Паљенкаша и Дома културе.

За четвртак 2. априла планирана је украјинска представа, коју је приредило КУД „Карпати“ из Врбаса, а следећег дана биће одиграна „Плава принцеза” РНТ „П. Р. Ђађа“ из Руског Крстура у копродукцији са кулским РКУД „Др. Хавријил Костељник”. За последњи викенд меморијала планиране су представе „Опсесија” Русинског културног центра из Новог Сада, као и гостујућа представа „Огњиште” ДС „Луча” КУД „Крушчић” из Крушчића.

На 52. Драмском меморијалу биће одиграно пет представа за децу – три из Руског Крстура и две из Куцуре. Прва дечија представа је планирана за понедељак, 30. март, а реч је о представи „Маја и Бобо“ у продукцији Саше Паљенкаша у сарадњи са Домом културе из Руског Крстура, затим следећег дана на сцени Велике сале Дома културе наступиће деца са представом „Страшила, не засмејавајте ме” КУД „Жатва” из Куцуре, а у среду 1. априла биће одиграна представа „Пријатељи су ти као звезде” Драмског студија „Арт” Дома културе из Руског Крстура. Етно-клуб „ Отето од заборава” из Куцуре наступиће са представом „Као некад у осам”, а последња представа за децу планирана је за петак, 3. април, под називом „Одаћу вам тајну” коју ће одиграти деца из Основне школе „Петро Кузмјак” из Руског Крстура.

На састанку, Организациони одбор утврдио је и цену улазница која ће за одрасле коштати 200 динара, а комплет улазница за све дечије представе коштаће 250 динара.

Оно што су чланови одбора истакли као ново на овогодишњем Меморијалу је јавно слушање радио-драма на русинском језику, а за време Меморијала биће и изложба „Уметничке слике и фотографије” аутора Игора Обровског.

Извор: Општина Кула