ВАЊА ГАЈИЋ ПРЕДСТАВЉА НАШУ ОПШТИНУ НА ПОКРАЈИНСКОЈ СМОТРИ

Протеклог викенда у Сремској Митровици одржана је Зонска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ у организацији сремскомитровачке Установе за неговање културе „Срем“ и Савеза уметничког стваралаштва Војводине.

Одлуком стручног жирија у саставу – Предраг Момчиловић, глумац и професор на Академији уметности у Новом Саду, Ана Лесковац, професор словачког језика из Новог Сада и Владимир Балашћак, драмски уметник из Сремске Митровице, на виши ранг такмичења, односно Покрајинску смотру рецитатора пласирала се ученица четвртог разреда шимановачке Основне школе „Душан Јерковић Уча“ Вања Гајић из Сремских Михаљеваца, која је говорила песму Данијеле Квас „Стоја са Осоја“ под менторством учитељице Маје Мирковић.

Општину Пећинци на Зонској смотри представљало је деветоро рецитатора: у млађем узрасту ученице шимановачке ОШ „Душан Јерковић Уча“ Вања Гајић, Дуња Гајић и Ива Миличевић, у средњем узрасту ученици пећиначке ОШ „Слободан Бајић Паја“ Данило Зец, Ива Поповић и Наталија Паликућа и у старијем узрасту ученице пећиначке Техничке школе „Миленко Веркић Неша“ Андријана Коцољевац, Анастасија Драгоњић и Анђела Николић.

Једна од једанаесторо најбољих у свом узрасту у Срему, десетогодишња Вања Гајић наступиће у Сечњу са најбољим рецитаторима у Војводини у оквиру смотре која ће бити одржана од 21. до 23. априла ове године у организацији Центра за културу општине Сечањ и Савеза уметничког стваралаштва Војводине.

Извор: Општина Пећинци