VATERPOLISTKINJE SPARTAKA PRVACI PRVE B LIGE

Nakon dve pobede u finalu plej-ofa, vaterpolistkinje Spartaka nove su šampionke Prve „B“ lige. Ekipa iz Subotice je na bazenu SRC „Prozivka“ sa 15:13 (6:4, 3:3, 2:4, 4:2) savladala Sentu u veoma zanimljivom i do kraja napetom meču, navodi subotica.info.

Nakon što se igralo „gol za gol“, Spartak je uspeo da dođe do prednosti od dva gola u finišu prve četvrtine. Prednost je domaći tim zadržao i na poluvremenu, ali i Senćanke odgovaraju, pa je pred poslednju četvrtinu bilo nerešeno – 11:11. Poslednja deonica pripala je Spartaka, poštu su zaigrale puno bolje u odbrani a iz toga je usledila serija od 4:0 kojom su domaće definitivno prelomile meč.

Spartak je igrao u sastavu: T. Mesaroš, V. Kozla 1, L. Kozla 1, Kovačević 2, Tokić 9, Babčanji, Žagar, M. Mesaroš, Balać 2, Ljubičić, Pejić, Kesebi, Poljak.

Trener Petar Kopunović istakao je da su ovom pobedom ispunjeni planovi za ovu sezonu – Ovo je nešto čemu smo težili, čemu smo se nadali. Nismo očekivali ništa manje od ovih devojaka, iako im je prosek godina – 13,5. Kako je takmičenje odmicalo, sazrevale su kao ekipa i stigli smo do ovakvog uspeha. Još se ne zna format takmičenja za sledeću sezonu, ali za sada Spartak verovatno ostaje u Prvoj „B“ ligi.

Podršku devojkama Spartakao dao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, koji je, u pratnji Nataše Aleksić, članice Gradskog veća Subotice zadužene za sport i omladinu, i Dejana Vukovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, poželeo celom timu Spartaka mnogo uspeha u finalu.

Izvor: subotica.info