ВЕЋА ПРАВА БОРАЦА ОД НОВЕ ГОДИНЕ

На данашњој седници СО Апатин, усвојена је Одлука о утврђивању права бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица и то:

  1. Обезбеђивање паркинг места за инвалиде,
  2. Обезбеђивање прилаза за инвалиде, уколико за то постоје услови, у установама и организацијама чији је оснивач општина Апатин,
  1. Субвенционисање плаћања услуга јавних предузећа, чији је оснивач општина Апатин, процентуално и по категоријама (утрошак воде и канализације, одвоз смећа, привез за чамце и сл.)
  1. Субвенционисање трошкова у Дому за старе и пензионере Апатин
  2. Субвенционисање коришћења здравствене заштите у Дому здравља Апатин

   б. Субвенционисање активности из области културе и спорта, у организацији Општинског културног центра и Спортског        савеза оштине Апатин,

  1. Организовање обука и едукација удружењима борачко-инвалидске заштите и
  2. Једнократна новчана помоћ деци палих бораца и ратних војних инвалида.

Деци ратних војних инвалида обезбеђена су и права регулисана Одлуком орегресирању трошкова превоза ученика и студената са територије општине Апатин, Одлуком о стипендирању студената и Одлуком о стипендирању и помоћи у школовању ученика средњих школа на територији општине Апатин.

Заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић је изразио задовољство што се процес који је започет приближава крају, те најавио консултације у наредном периоду са борцима и борашким удружењима грађана са територије општине Апатин.

„Свако од осам донетих права бораца данас, биће дефинисана посебним правилником, а за још конструктивних предлога позваћемо сва удружења и борце са територије наше општине, како бисмо на најбољи начин побољшали статусе бораца општине Апатин, а која би требало да заживе од следеће године“, поручио је Ђукић.

Извор: Општина Апатин