ВЕЛИКА УЛАГАЊА У ИЗГРАДЊУ ПУТНЕ И КОМУНАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У СТЕПАНОВИЋЕВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи путне инфраструктуре, завршне активности на изградњи канализационе мреже, као и на партерном уређењу око споменика у центру Степановићева. У претходном периоду изграђена је канализација отпадних вода у свим улицама, сем у Улици Бошка Бухе. Решавањем имовинско-правних односа са ЈП „Железнице Србије“ створили су се услови да и та улица добије канализацију. Радови су почели пре неколико дана, а дужина трасе на коју ће бити прикључено шест објеката је 250м. Град Нови Сад је у изградњу система канализације отпадних вода у Степановићеву инвестирао приближно 300 милиона динара. У том насељу изграђено је око 20км канализационе мреже, три црпне станице и пречистач.

– У претходне три године завршили смо највећу инвестицију у Степановићеву када је реч о канализацији, а ове године завршавамо једину преосталу улицу. То је посао вредан 5 милиона динара, а тиме ће ово насеље имати комплетну канализациону мрежу. Приближава се стогодишњица постојања Степановићева и Град је одлучио да после 45 година уреди централни трг посвећен солунским добровољцима за шта смо определили 18 милиона динара. Радови теку, а Завод за заштиту споменика културе ће рестаурирати и сам споменик – истакао је градоначелник Вучевић.

Уређење простора око спомен обележја испред Дома културе, на углу улица Степе Степановића и Војводе Путника, изводи се на површини од 1280м², у складу са условима Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада. Плато ће бити урађен у нивоу пешачке стазе да би се омогућио приступ и несметано кретање особама са инвалидитетом, деци и старим особама. Радови обухватају поплочавање пешачких стаза бетонским елементима, изградњу каналета за одвођење атмосферске воде, постављање урбаног мобилијара као и озелењавање. Такође, у току је израда пројектно-техничке документације за изградњу јавног-декоративног осветљења централног трга са споменичким комплексом.

Ове године опредељено је нешто више од 20 милиона динара за радове на поправци коловозне конструкције у Улици Солунских добровољаца. Реч је о првој фази радова, од Улице ЈНА до Улице Војвођанских бригада, у дужини од 795м, која обухвата проширење саобраћајнице са постојећих 3м на 5м, припрему за асфалтирање и уградњу два слоја асфалта. Друга фаза радова, на преосталих 1300м, планирана је за 2019. годину.

– Град је такође улагао и у ОШ “Алекса Шантић“, те су обновљени фасада, кров, системи за грејање, учионице су дигитализоване, а све како би ђаци имали најбоље услове за рад. Ове инвестиције су реализоване захваљујући житељима Степановићева јер су знали да кандидују праве пројекте, а циљ нам је да у свим деловима града буду једнаки услови за живот. Да бисмо то постигли привреда мора да буде јача, и треба да нас радује долазак сваког инвеститора – рекао је Вучевић и нагласио да је изворни буџет Града данас за 3,5 милијарде динара већи него 2012. када је преузео посао градоначелника. Он је оценио да су томе допринеле нове инвестиције, индустријске зоне, пробуђена грађевинска оператива, и одговорно понашање према јавним финансијама.